VALENTINOVA DARILA IN VALENTINOVO

Valentinovo ali dan zaljubljencev je dan, ko praznujemo ljubezen. Valentinova darila, kot so rože, sveče, sladke dobrote in še kaj bi se našlo pa se podarjajo v znak ljubezni svojim dragim osebam.

VALENTINOVA DARILA TAKO IN DRUGAČE

Vsi zaljubljenci so vsako leto na dan zaljubljencev postavljeni pred enak izziv – kaj kupiti za valentinovo? Idej za valentinova darila je mnogo, a ob poplavi ponudbe kmalu pozabimo, kaj nam oseba zares pomeni in kaj si želi. V nadaljevanju vam predstavljamo ideje za valentinova darila zanjo in zanj.

VALENTINOVO IN NJEGOVA ZGODOVINA

Seveda pa ta praznik ni od nekdaj tak, kot ga poznamo danes. V zgodovini je bil to praznik v čast mučenika svetega Valentina.

valentinovo zgodovina

Legend kdo je bil Valentin je kar nekaj. Ena izmed njih pravi, da je šlo za rimskega duhovnika v tretjem stoletju. Ko se je cesar Claudius II. odločil, da so samski moški boljši vojaki, kot tisti z družinami in ženami, je za mlade fante prepovedal poroke. Valentin je spoznal, da se s takim odlokom dela krivica in mlade zaljubljence na skrivaj poročal še naprej. Ko je Claudius to ugotovil je ukazal, da Valentina ubijejo. 

Spet druga legenda pravi, da so Valentina ubili, ker je rimskim zapornikom pomagal na pobegu iz zaporov. Pravijo celo, da ko je bil Valentin zaprt, je bil ravno on tisti, ki je poslal prvo valentinovo voščilnico in to kar hčerki zapornika, ki ga je obiskovala in v katero se je zaljubil. Pred njegovo smrtjo je svoje zadnje pismo zaključil z “Od tvojega Valentina”, ki je v rabi še danes.

KOMERCIALIZACIJA VALENTINOVEGA

komercializacija valentinovega

Seveda pa ne moremo mimo komercializacije valentinovega. Začela se je v Ameriki, v začetku 20. stoletja, ko je ameriška veriga Hallmark, začela z oglaševanjem in distribucijo svojih voščilnic za valentinovo. Kasneje v osemdesetih letih pa z vse večjim oglaševanjem različnih trgovinskih verig vseh vrst izdelkov v obliki srčkov.

VALENTINOVO DARILO ZANJO

Torej, kaj podariti svoji izbranki? Darilo za svojo damo zna biti velik izziv. 

Ključ pri izbiri darila je dobro poznavanje vaše valentinčice, darilo pa naj ima osebno noto.

valentinovo darilo zanjo
 1. ŠOPEK ROŽ

Naj se sliši še tako klišejsko, a šopek rož je vedno dobra izbira za valentinov dan. In ja, vrtnice so tiste, ki bodo navdušile vsako žensko. Če pa sta bolj avanturiističen par pa jo lahko presenetite tudi z drugačnim šopkom rož. Nasvet: krizantem in nageljev pa se le izogibajte.

 1. SLADKE RADOSTI LE ZA VAJU

Če ste bolj pri “sladkih”, se lahko odločite za kakšno posebno čokolado, praline ali pa posebno sladico izpod rok slaščičarne v vaši bližini. 

 1. ŽIVORDEČA ŠMINKA

Za rdeč poljub na vaši srajci je potrebna rdeča šminka, ki jo bo sigurno vesela vsaka ženska. 

 1. PARFUM

Njen najlubši parfum. Sta bila pred kratkim v drogeriji in vonjala parfume? Dober parfum je odlična ideja za darilo.

 1. POPESTRITE POSTELJNE DOGODIVŠČINE

Obiščite erotično trgovino in poskrbite za še bolj strastne posteljne užitke z novo igračko.

valentinova darila zanjo
 1. IZLET PRESENEČENJA

Svoji dragi zavežite oči in se podajte na avanturo. Peljite jo na kraj, ki vama je posebej pri srcu ali pa nekam, kjer je vam nadvse všeč. Presenetite jo s penino, jagodami. Če imate čas, svoj izlet lahko spremenite v kratek oddih in jo odpeljete še v najljubši spa.

 1. VEČERJA

Romantična večerja v dvoje bo definitivno zadetek v terno. Peljite jo v restavracijo, ki slovi po njenih najljubših jedeh. 

Večerjo pa lahko pripravite tudi sami. Smuknite v predpasnik, mizo okrasite s svečami in lističi vrtnic, dobra hrana in vino so stvari, ki nobenega ne pustijo ravnodušnega.

 1. NAKIT

Z novim obeskom v obliki srčka, zapestnico ali prikupnimi uhančki boste svoji dragi definitivno pripeljali nasmeh na obraz. Dodate pa lahko tudi gravuro s svojim posebnim posvetilom ali imenom.

 1. KNJIGA

Je tudi vaša draga knjižni molj? Presenetite jo z novo knjižno uspešnico, a na prvo stran ne pozabite napisati posvetila.

 1. ZAPELJIVO SPODNJE PERILO

Zgrešili ne boste niti s svilenim ali čipkastim zapeljivim spodnjim perilom. Poigrate se lahko z rdečo ali črno barvo.

valentinovo darilo zanj

VALENTINOVO DARILO ZANJ

Tudi pri izbiri daril za svojega dragega ne pozabite na osebno noto.

Ob preletu seznama boste naleteli na kar nekaj točk, ki bodo iste, a so le te univerzalne za oba spola. 

 1. SLADKE RADOSTI LE ZA VAJU

Če ste bolj pri “sladkih”, se lahko odločite za kakšno posebno čokolado, praline ali pa posebno sladico izpod rok slaščičarne v vaši bližini. 

čokolada za valentinovo
 1. KNJIGA

Je vaš dragi strasten bralec? Knjiga je vedno lepo darilo. A na prvo stran ne pozabite napisati posvetila.

 1. PARFUM

Njegov najlubši parfum. Ste bila pred kratkim v drogeriji in vonjala parfume? Dober parfum je odlična ideja za darilo.

 1. TEHNOLOGIJA

Fantje so pogosto tehnični tipi. In čeprav vemo, da cene pri tehnologiji skočijo v nebo, bo lahko pozornost, kot so nove slušalke, morda prenosna polnilna baterija, brezžični polnilec ali pa nov ovitek za telefon darilo, ki je bo vaš izbranec zelo vesel.

 1. POPESTRITE POSTELJNE DOGODIVŠČINE

Obiščite erotično trgovino in poskrbite za še bolj strastne posteljne užitke z novo igračko.

valentinova darila zanj
 1. STEKLENICA

Izbrano starano vino, Whiskey s posebno aromo, gin ali pa pivo iz mikropivovarne?  Zakaj pa ne. 

 1. ZAČINITE LJUBEZEN

Ali je tudi vaš izbranec eden izmed tistih, ki si na pico zlije polovičko stekleničke pekoče omake? Po tem bo odlično darilo zanj kakšna posebna čilijeva omaka.

 1. IZLET PRESENEČENJA

Dragemu zavežite oči in se podajte na avanturo. Peljite ga na kraj, ki vama je posebej pri srcu ali pa nekam, kjer je vam nadvse všeč. Presenetite ga s penino, jagodami. Če imate čas, svoj izlet lahko spremenite v kratek oddih in ga odpeljete še v najljubši spa.

 1. POSEBNA KAVA ZA KAVOLJUBE

Je zjutraj prva stvar, da vaš dragi pristavi kavo na štedilnik? Podarite mu kakšno novo vrsto kave, ki ga bo sigurno navdušila. 

 1. VEČERJA

Romantična večerja v dvoje bo definitivno zadetek v terno. Peljite ga v restavracijo, ki slovi po njenih najljubših jedeh. 

Večerjo pa lahko pripravite tudi sami. Smuknite v predpasnik, mizo okrasite s svečami in lističi vrtnic, dobra hrana in vino so stvari, ki nobenega ne pustijo ravnodušnega.

V PJ Coffee smo pripravili prav posebno valentinovo darilo, s katerim lahko presenetite svojo drago ali dragega, dodate mu pa lahko tudi posvetilo.

Valentinovo darilo - PJ Coffee

LJUBEZEN, STRAST IN SKUPNI TRENUTKI

Upamo, da smo vam z vodnikom po darilih za valentinovo pomagali pri iskanju letošnjega darila. In ne pozabite, najbolj neprecenljivo valentinovo darilo je preživet čas z ljubo osebo. Četudi bo darilo sprehod v bližjini vajinega doma, skupno kuhanje valentinove večerje in ogled romantične večerje so ljubezen, predanost in skupni trenutki tisto, kar šteje največ. In še nekaj, naj bo valentinovo vsak dan. Ljudje se preveč osredotočamo samo na praznike, presenetite s čim tudi kar tako, za lepši dan, četudi to ni 14. februar.

ljubezen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PJcoffee je raj za prave kavoljubce.