Pražarna kave - PJ Coffee Premium

PRAŽARNA KAVE PJ COFFEE PREMIUM

Smo pražarna kave, ki ponuja skrbno izbrano specialty kavo. Vsak izdelek naše posebne kave spremljajo podatki o POREKLU. Surovine in izdelki, s katerimi se ukvarja naša pražarna kave, prihajajo iz sistema pravične trgovine ali so narejeni skladno z njenimi načeli. Pražarna kave PJ Coffee KAKOVOST/SVEŽINO svojih izdelkov zagotavlja z uporabo najkrajše verige od proizvajalcev do končnega uporabnika, spremljamo tudi procese pridelave in predelave ter izbiramo partnerje, ki delujejo po enakih načelih kot mi. Svojo odgovornost do uporabnikov zagotavljamo tudi s PREGLEDNOSTJO, saj informacije o izvoru, procesih ter cenah delimo z vami. V vseh fazah procesa pa smo pozorni tudi na to, da ne ustvarjamo dodatnih odpadkov, nastale pa primerno recikliramo ter tako ravnamo ODGOVORNO DO OKOLJA.

“V vseh fazah procesa pa smo pozorni tudi na to, da ne ustvarjamo dodatnih odpadkov”

Pražarna kave - PJ Coffee Premium
Pražarna kave - PJ Coffee Premium
Pražarna kave v Sloveniji

Kava je lahko zgolj spregledana surovina, za mnoge le dnevna rutina, za nas pa je pomembna kot »družbeni most«. Povezuje med seboj zelo oddaljene dele sveta, različne narode in kulture, različne filozofije in vrednote. Prevzela je tudi nas, zato smo pridobili znanja o praženju kave, se seznanili s pridelovalci kave v državah, kjer kava raste ter organizirali uvoz surovine in njeno predelavo (pražarna kave in priprava). Danes vso kavo, ki pride iz naših rok, pridobimo od preverjenih pridelovalcev, jo njej primerno spražimo ter z razlago ponudimo pivcem.

Skodelica zavedanja

Vrsta: arabika (Coffea arabica)
Sorta: caturra in castillo
Vrsta nasada: senčna rast
Način obdelave: mokra metoda
Značilnosti terena: vulkanska prst, 1.700 – 2.000 m n.v.
Pridelovalec: Cooperativa de Occidente (72 družin), skupno 140 hektarjev
Lokacija: Giraldo, Antioquia – Kolumbija
Način priprave: primerna za vse načine priprav (turški način, espresso, filter, kafetjera)
Opisi zaznav: mlečna čokolada, trsni sladkor, jagodičevje

Poreklo

Premium PJcoffee spremljajo podatki o poreklu. Surovine in izdelki, s katerimi se ukvarjamo, prihajajo iz sistema pravične trgovine ali so narejeni skladno z njenimi načeli.

Preglednost

Svojo odgovornost do uporabnikov zagotavljamo tudi s preglednostjo, in sicer na način, da so vam dostopni tudi podatki o strukturi cene izdelka.

Svežina

Ker se trudimo zmanjšati število posrednikov od pridelovalca in proizvajalca do končnega uporabnika, lahko zagotavljamo svežino izdelkov.

Odgovornost

Naši izdelki se ponašajo tudi z odgovornostjo do okolja, saj smo v vseh fazah priprave pozorni na to, da ne ustvarjamo dodatnih odpadkov, nastale pa primerno recikliramo.

PJcoffee je raj za prave kavoljubce.