Kako pripraviti penasto kavo - PJ Coffee

Penasta kava, ki je obnorela svet: pripravi jo lahko vsak!

Kako presenetiti goste, s čim postreči po kosilu … Kaj pa, če bi bila sladica kar izjemno pripravljen napitek, na primer penasta kava? Danes razkrivamo prav posebno pripravo, v katerem glavno vlogo igra kava, ki je obnorela svet. Nekateri temu pravijo tudi dalgone kava recept ali recept za kavni oblak. Že imena zvenijo super. Priprava je zelo enostavna, rezultat pa nič manj kot vrhunski – tudi, če niste vrhunski kuhar. V zapisu smo vam postregli z več različicami priprave, da jo boste lahko prilagajali svojim preferencam in željam gostov. Prilagamo tudi povezavo, na kateri najdete video za vse, ki vam je vizualna predstavitev bolj všeč.

Penasta kava, ki je obnorela svet.
Penasta kava, ki je obnorela svet.

V primeru, da nimate časa za pripravo posebnih napitkov ali sladic, imejte v omari vselej našo PJ Coffee. Tudi ta predstavlja odklon od vsakodnevnih navad pitja kave, saj je sveže pražena in ima zato močno aromo in poseben okus. Gostje jo bodo zagotovo veseli, še posebno, ker s seboj nosi zgodbo. Iz kod prihaja? Iz vročekrvne Kolumbije! Penasta kava je lahko pripravljena tudi z našo kavo, recept pa najdete v eni izmed različic spodaj.

Dalgone kava recept

Dalgone kava, ki je obnorela svet, zaokrožila po družabnih omrežjih že v lani, ravno v času, ko je svet zajela epidemija, je nadvse popularna tudi leto zatem. Zakaj? Odličen rezultat, izjemen okus in predvsem enostaven recept, ki ga prilagajate na svoj način. Penasta kava bo vedno ostala na vrhu lestvice priljubljenosti. Poglejmo si torej slavni dalgone kava recept.

“Penasta kava torej … Kaj potrebujem?”

Nujne sestavine, ki jih dalgone kava zahteva za eno osebo, so naslednje:

  • 2 žlici instant kave
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici vode
  • kocke ledu
  • 2 dl hladnega mleka
  • Opcijsko: našo PJ Coffe, kavni liker, čokoladni liker, rum, amaretto
    (ne uporabimo vseh naenkrat, da ne bo pomote … No, odvisno tudi od gostov 😂).

“Danes na meniju: penasta kava, ki je obnorela svet v moji izvedbi!”

Kava, ki je obnorela svet.

Penasta kava je že skoraj na mizi! Najprej s paličnim mešalnikom (ali na roke, če trenirate), zmešajte sladkor, ki naj bo rjav, če imate izbiro, instant kavo in vodo. Struktura zmesi mora biti podobna stepeni smetani. Do te točke ste že opravili predpriprave. Kavno peno lahko shranite v hladilnik, da jo boste kasneje uporabili tik preden postrežete prijatelje.

Ko ste se že fino najedli in je čas za sladico, navdušeno odvihrajte v kuhinjo in do konca pripravite presenečenje. Dalgone kava nikoli ne razočara. Mleko, ki naj bo hladno (nekateri se poslužujejo tudi toplega, vendar nam ta različica ni pri srcu), natočite v kozarec, v katerega ste predhodno položili kocke ledu. Nato iz hladilnika vzemite kavno peno in jo dajte na vrh. Ja, tako enostavno je.

Aha, še najboljši del: penasta kava in posebni efekti!

Za pripravo prave kave, ki je obnorela svet, seveda morate dodati še vaš osebni pečat. Mi, ki nas je dalgone kava recept v pisarni malodane obsedel, si nismo mogli kaj, da ne bi dodali našo PJ Coffee, ki nas spremlja na vsakodnevni ravni. Eksperiment je popolnoma presegel pričakovanja.

Ker je naša kava primerna tako za turško kot za espresso pripravo, je vseeno, kako jo pripravite – vendar vseeno priporočamo, da po možnosti uberete pripravo v kafetieri ali kavnemu aparatu, da se izognete usedlini, ki je stalna spremljevalka turške kave. V tem primeru počakajte nekaj minut in jo potem čisto počasi zlijte v kozarec.

Ko je kava nalita v kozarcu z ledenimi kockami, dodajte mleko in kavno peno. Opcijsko zraven kave dolijte še kavni/čokoladni liker, amaretto ali rum. Za najbolj sladkosnede goste pa lahko namesto običajnega mleka uporabite čokoladno. Pomembno: če uporabite liker, mleko v kozarec zlivajte tako, da ga zlivate preko žlice, torej, da nastavite žlico v kozarec in ga počasi vlivate. S tem boste dosegli, da se liker obdrži na dnu kozarca in posebni kavi doda izgled, ki spada zraven.

Dalgone kava recept

Posipajte s čokoladnim prahom, priskrbite si najbolj izvirne slamice in pripravljeni ste, da kava, ki je obnorela svet, obnori še vaše goste.

Za vse, ki potrebujete še vizualno predstavo, prilagamo super video Odprte kuhinje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PJcoffee je raj za prave kavoljubce.