Darilo za materinski dan - PJ Coffee

Ideje za materinski dan: kaj kupiti mami za darilo?

Izdelki za materinski dan

Bliža se materinski dan, z njim pa vsako leto isto vprašanje: kaj kupiti mami za darilo? Ideje za materinski dan vam prišepnemo v temle zapisu. Saj veste, kateri so izdelki za materinski dan, s katerimi ne morete zgrešiti: preverite, katera je najboljša kava v okolišu, vzemite tisto, ki je malo bolj posebna od navadne, in mami popestrite jutra (psst …. naša vročekrvna kolumbijska kava PJ Coffee jo bo zagotovo presenetila s svojim okusom). Vsekakor pa vedno kupite rože. Vedno. Čeprav si naše mame zaslužijo lepa darila in razvajanje še posebno na njihov dan, pa ni vse v materialnih dobrinah. Zato smo zbrali tudi predloge, kako mamo presenetiti na različne načine.

Od kod izvira tradicija praznovanja dneva, namenjenega samo mamam?

Materinski dan ima posebno pri nas zanimivo zgodovino. Pred praznovanjem vedno iščemo ideje za materinski dan, ali v brskalnik vpisujemo, kaj kupiti mami za darilo, o zgodbi za praznikom, posvečenim samo našim mamam, pa se niti ne vprašamo zares. Hitra in zanimiva dejstva:

#1: Iz kod izvira praznovanje materinskega dne?

Materinski dan so sprva začeli praznovati v ZDA. Praznujejo ga že od leta 1910, v Evropo pa se je navada razširila šele po drugi svetovni vojni. No, prej se Evropejci pač nismo spraševali, kaj kupiti mami za darilo, razen če je bil na koledarju njen rojstni dan. Ideje za materinski dan pa so zagotovo že bile v povojih.

#2: “Kdaj je že materinski dan”

Materinski dan praznujemo 25. marca. Nekdaj je bil določen 15. maj, kasneje pa se zaradi 8. marca, to je dneva žena, kar ni več praznoval. Nekdo je pač pomislil, da ima nežnejši spol že zadosti praznikov. Napaka! Še posebno mame moramo razvajati: in to več kot enkrat letno!

#3: Zakaj 25. marec?

Na 25. marec praznujemo tudi Marijino oznanjenje. Simbolika je krasna, saj je ravno na tisti dan po Svetem pismu angel Gabrijel Mariji oznanil, da bo spočela od Svetega duha.

Delimo ideje za materinski dan: kako razveseliti mamo?

Ideje za materinski dan

Saj zagotovo poznate tiste klasične ideje za materinski dan – mame so najbolj vesele sproščanja, kar pomeni, da jim ni treba kuhati, pospravljati po kosilu ali sesati pred njim. Naj se namesto tega spočijejo pred televizijo ali na sprehodu s psom. Ta čas skočite po rožice, ki naj jih počakajo na mizi. Skočite še k babici po torto, ki ste jo skrili v njen hladilnik prejšnji dan, da ne bi predčasno odkrila presenečenja. Z vami delimo še nekatere druge ideje za materinski dan.

#1: Mami pripravite zajtrk in skuhajte kosilo

In seveda pospravite! Ne pozabite skuhati še kave.

#2: Odpeljite mamo na izlet

Zavežite ji oči in se odpravite po naši čudoviti deželici – do bližnjega jezera ali mogoče gradu. S seboj vzemite slaščice ali sendviče, ki ste jih pripravili za izlet.

#3: Pošljite ji pismo in priložite vajine fotografije

Vas za materinski dan ne bo doma? V rokavu imamo ideje za materinski dan tudi za takšne primere. Stara šola: pismo! Napisano na roke, z vašo pisavo. Pobrskajte po starih fotografijah in priložite še kakšno novejšo.

Večno vprašanje: kaj podariti za materinski dan?


K sreči mame so mame preproste, skromne in vesele vsake male pozornosti, ki jim jo podarimo. Ravno zato pa si zaslužijo prav posebna darila na njihov dan v letu. Izdelki za materinski dan, ki jih nameravamo kupiti, morajo biti skrbno izbrani. Torej, kaj kupiti mami za darilo, da bo klasično in hkrati izvirno?

Ideje za materinski dan: kako naj bo darilo za mamo osebno in srčno?

Kaj podariti mami za darilo

Klasična darila se potrudimo nekoliko personalizirati. Če kupujemo rože, naj bo zraven prisrčno posvetilo. Če naše mame pijejo čaj, zavijemo v ulico, kjer imajo tiste posebne, ki se jih sama nikoli ne odpravi kupiti.

Kupimo lahko tudi ličen album in razvijemo fotografije, ki jih hranimo. Zraven tega predlagamo še vsem dobro poznan izziv, kjer skušamo poustvariti zgodbo iz kakšne stare fotografije: oblečemo se enako in naredimo enako pozo. Tako je darilo res srčno, saj vanj vložite veliko truda, obujate spomine in se zraven še pozabavate.

Majhne pozornosti štejejo

Izdelki za materinski dan, ki bodo ujeli vaše oko in bodo glavno darilo, naj imajo zraven vedno še majhno pozornost. Ne pozabite: malenkosti štejejo! Mi predlagamo našo kavo, ki ima za seboj prav posebno zgodbo: kupimo jo neposredno od družine v Kolumbiji, smo tako pravični do delavcev in do okolja, prav tako pa je sveže pražena, kar pomeni, da ohrani aromo še dolgo po tem, ko jo poštar dostavi k vam. Predstavlja piko na i in dodata tisto posebno noto, ki jo ima vsako srčno izbrano darilo. Ne skrbite, na voljo je kava v zrnju in mleta kava, prav tako pa sta na voljo v majhnem kot malo večjem pakiranju.

Kava PJ Coffee

Razmislite, kaj na obraz vaše mame pričara nasmeh, pobrskajte po starih fotografijah in se odpravite po nakupih. Upamo, da so vam naše ideje nekoliko olajšale pot iskanja popolnega darila.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PJcoffee je raj za prave kavoljubce.